Salam Aidiladha untuk semua

Selamat Hari Raya untuk semua. petang ni(4dec2008), aku akan bertolak balik ke penang. Kejap jer cuti kali ni. Dalam 3 hari jer. On tuesday dah back to bisnes..🙂

So mesti each and everyone of us tgh fikir the best solution untuk makan during raya. As for myself, i memang tengah plan & fikir what should & shouldnt take during this raya.

Disnin ada beberapa cadangan untuk kita cuba bersama> This might not be the best solution, but we can try. No harm!

  1. Banyakkan minum air suam(plain water)
  2. Pastikan anda mengambil semua hidangan yang telah disyorkan(6 melas per day)
  3. Elakkan mengabil makanan yang terlalu berminyak
  4. Gantikan ketupat pulut dengan ketupat nasi.
  5. Jika ada masa, pastikan anda lakukan senaman2 asas. Joging Untuk 30-45 minit memadai.

Ini adalah sedikit panduan asas yang boleh kita sama-sama praktikkan. Cuma langkah2 asas. Raya pun bukan hari2 kan, so just enjoy laaa… Bila back to KL nanti, all out kat gym semula…

Ampun dan maaf dipinta dari semua… Selamat Hari Raya Aidiladha.

2 Komen

  1. Mohd Azmi said,

    4 Disember 2008 pada 8:37 am

    selamat hari raya aidiladha untuk hang jugak….

  2. aTan aHmad said,

    5 Disember 2008 pada 10:16 am

    Selamat hari raya aidiladha… Nice tips.. Entah aku leh ikut atau tak? Daging lembu sentiasa ‘memanggil’ hehe ..


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: