Salam Aidiladha untuk semua

Selamat Hari Raya untuk semua. petang ni(4dec2008), aku akan bertolak balik ke penang. Kejap jer cuti kali ni. Dalam 3 hari jer. On tuesday dah back to bisnes.. 🙂

So mesti each and everyone of us tgh fikir the best solution untuk makan during raya. As for myself, i memang tengah plan & fikir what should & shouldnt take during this raya.

Disnin ada beberapa cadangan untuk kita cuba bersama> This might not be the best solution, but we can try. No harm!

  1. Banyakkan minum air suam(plain water)
  2. Pastikan anda mengambil semua hidangan yang telah disyorkan(6 melas per day)
  3. Elakkan mengabil makanan yang terlalu berminyak
  4. Gantikan ketupat pulut dengan ketupat nasi.
  5. Jika ada masa, pastikan anda lakukan senaman2 asas. Joging Untuk 30-45 minit memadai.

Ini adalah sedikit panduan asas yang boleh kita sama-sama praktikkan. Cuma langkah2 asas. Raya pun bukan hari2 kan, so just enjoy laaa… Bila back to KL nanti, all out kat gym semula…

Ampun dan maaf dipinta dari semua… Selamat Hari Raya Aidiladha.

Advertisements

2 thoughts on “Salam Aidiladha untuk semua

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: