Kebaikan Minum Kopi Dalam Kehidupan Seharian

Sedar atau tidak, budaya minum kopi ni dah wujud sekian lama dan lama di negara kita. Mungkin hari ni ada lebih banyak variasi berbanding 20 tahun lalu. Latarbelakang kopi di Malaysia…. Sedikit sejarah kopi di Malaysia, ianya pertama kali diperkenalkan sewaktu pembukaan kedai-kedai ‘kopitiam’ (‘kopi’ diambil dari Bahasa Melayu dan ‘tiam’ bermaksud kedai dalam dialek… Read More Kebaikan Minum Kopi Dalam Kehidupan Seharian

Pengalaman Menaiki ETS Business Class

Sebagai pengguna perkhidmatan ETS ni sejak dilancarkan dulu, ETS business class ni merupakan sesuatu yang ditunggu-tunggu. Jadi dalam perkongsian kali ni, Hafiz kongsikan sikit pengalaman naik ETS business class ni. Jika perjalanan korang bermula dari KL Sentral, korang bolehlah merasa menggunakan tempat menunggu khas. Kelebihan utamanya ialah, korang boleh terus masuk ke dalam koc menggunakan… Read More Pengalaman Menaiki ETS Business Class

Kenapa Tingkap Pesawat Perlu Dibuka Sebelum Mendarat

Pernah tak korang terfikir kenapa korang kena pastikan tingkap pesawat perlu dibuka sebelum mendarat? Bukan itu sajt, korang mesti tertanya degna beberapa peraturan-peraturan yang lain yang perlu dipatuhi. Antaranya adalah korang diminta untuk memakai tali pinggang keselamatan ketika pesawat mendarat atau berlepas. Korang juga diminta untuk melihat teknik keselamatan yang ditunjukkan oleh pramugara atau pramugari. Salah… Read More Kenapa Tingkap Pesawat Perlu Dibuka Sebelum Mendarat

Tips-tips untuk mengelak dari tersalah pilih rakan travel

Sapa yang dah biasa travel mesti faham betapa pentingnya kena ada chemistry dengan rakan travel ni. Kadang-kadang orang yang kita rasa dah cukup kenal pun boleh buat perangai yang kadang-kadang tu sukar untuk kita jangka. Memilih rakan travel yang tepat sangatlah penting untuk mengelakkan rancangan korang tergendala dan bermasam muka antara satu sama lain. Berdasarkan… Read More Tips-tips untuk mengelak dari tersalah pilih rakan travel

Cara Untuk Renew Passport Secara Online

Pernah tak korang terfikir alangkah senangnya kalau boleh renew passport secara online kan? Kalau dulu-dulu setiap kali nak renew passport, mesti kena pergi awal pagi kan. Sekarang ni korang dah tak payah risau sebab korang boleh renew passport dimana sahaja. Jom kita tengok langkah-langkah yang korang perlu lakukan. Isi borang online Korang perlu mengisi borang di laman… Read More Cara Untuk Renew Passport Secara Online