Best Street Market di Bangkok

cof

Dalam posting ni Hafiz nak share best street market yang korang boleh pergi bila di Bangkok. Di buka setiap hari berkerja dari Isnin hingga Jumaat. Ditutup Sabtu, Ahad & cuti umum.

Nama pasar ni ialah La Lai Sap Market Silom Soi 5. Pasar ni terletak di antara bangunan pejabat & hotel di Silom Road & Naradhiwas Road. Stesen BTS terdekat dengan pasar ini ialah Chong Nonsi. Cari exit BTS yang menuju ke Hotel I residence atau Heritage hotel. Turun disitu dan jalan ke arah Silom Road. Kalau confuse, tanya je orang sekelining tu yang korang nak ke La Lai Sap Market.

sdr

cof

cof

sdr

cof

Memang best cuci mata kat sini. Ada pelbagai jenis makanan yang menjadi pilihan orang tempatan. Harga pun jau lebih murah. Cuma tak banyak pilihan makanan yang Halal disini. Tapi semakin hari semakin bertambah peniaga beragama Islam disini. Jadi korang tengok2 lah sendiri bila di sana nanti ok.

 

Senarai Buffet Ramadan 2018

Buffet Ramadhan! Semakin hari semakin ramai yang mendapat kesedaran untuk tidak membazir di Bulan Ramadan ni. Cuma kadang2 kita memilih untuk berbuka diluar atau hotel pilihan atas dasar untuk bersama dengan rakan-rakan. Disini Hafiz senaraikan hotel, harga dan contact no untuk korang buat tempahan.

  1. Concorde KL : RM148nett : +603-21442200
  2. Mandarin Oriental Hotel KL : RM188 : +603-21798881
  3. Royal Chulan  Bukit Bintang Hotel : RM98nett : +603-21479898
  4. Hotel Istana KL : RM155nett : +603-21419988
  5. Sime Darby Conv Ctr : RM99 : +603-20893799
  6. Seri Pacific Hotel KL : RM98 : +603-40494351
  7. Coffee House, Sunway Putra KL : RM128 : +603-40409888
  8. KL Tower : RM128 : +603-20205444
  9. Paya Serai Hilton PJ : RM189 : +603-79559122
  10. Aloft KL Sentral : RM138nett : +603-27231188
  11. Vasco’s Hilton KL : RM188nett : +603-22642264

Ni sebahagian yang Hafiz ada info. Nanti kalau ada lagi Hafiz update korang ya.