5 Kafe Menarik di TTDI, Kuala Lumpur

Taman Tun Dr Ismail atau TTDI ni terletak di sempadan Kuala Lumpur dan Selangor. Semakin hari semakin banyak kedai-kedai baru yang mula beroperasi disini. Dalam posting kali ni, Hafiz akan kongsi kafe-kafe yang menarik dan boleh korang kunjungi di sini.

1. Dough & Dolce

Ni pilihan pertama Hafiz. Sebabnya ialah sebab makanan kat sini sangatlah best. Dia punya Chipotle Grilled Cheese memang sedap giler…

Lokasi : 24A, Lorong Datuk Sulaiman 1, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur.

2. Thursdvys

Jangan confuse dengan ejaan Thursdvys tu ok. Bukan typo..hehehe Kafe ni membawa inspirasi dari kafe-kafe di Melbourne. Ada pelbagai pilihan menu disini yang korang boleh pilih. Ada pelbagai pilihan untuk pastry, pasta & kek.

Lokasi : 22, Lorong Datuk Sulaiman 1, Taman Tun Dr. Ismail, 60000 Kuala Lumpur

photo credit : FB Thursdvys

3. Der Backmeister

Kafe ni menghidangkan pelbagai pilihan menu dari German. Nak tunggu bile border buka nak travel g German tu tak tau lah bila, so korang boleh lah ke sini. Kafe ni menggunakan bahan-bahan premium, no chemical & no preservatives. Kiranya kalau korang memang suka makan roti, Der Backmeister ni adalah salah satu destinasi yang korang mesti pergi.

Lokasi : 40, Persiaran Zaaba, Taman Tun Dr. Ismail, 60000 Kuala Lumpur

Photo Credit : FB Der Backmeister
Photo Credit : FB Der Backmeister

4. Pickle & Fig

Kafe ni pilihan Hafiz masa hari-hari yang rasa macam nak makan ‘healthy food’. Mesti korang pun ada kan hari yang tetiba rasa macam ni kan. Sandwiches kat sini memang best. Kopi kat sini pun best.

Lokasi : 26 Jalan Tun Mohd Fuad 2, TTDI, Kuala Lumpur

Photo credit : FB Pickle & Fig

5. Mukha

Kafe ni pula membawa inspirasi dari Yaman. Pelbagai pilihan menu disini antaranya Chicken Kebab, BBQ pulled beef sandwich, Salmon Tabbouleh dan banyak lagi.

Lokasi : 15, Lorong Rahim Kajai 13, Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur, Malaysia

Photo credit : Mukha Cafe

Disclaimer : Semua pilihan diatas adalah pilihan peribadi Hafiz dan bukan review berbayar.