Review / Pengalaman di Rosa Malacca

Rosa Malacca. Unik kan nama hotel ni. Hotel ni agak terkenal di Instagram. Setiap sudut dihotel ni sangat lah ‘insta worthy’. Gambar di atas ni ialah bahagian luar hotel Rosa Malacca ni. Cantik kan? tak gambar atas ni?

Melangkah masuk ke dalam hotel ni mesti korang tercari mana nak reception counter untuk check in kan. Gambar diatas ni ialah ruang lepak santai jer. Lobbi terletak di tingkat 1.

Reception Counter

Keluar dari lif tingkat 1, korang boleh lah terus check in. Bersebelahan dengan kaunter reception ni ada cafe. Boleh lah korang lepak makan atau minum2 santai kat sini. Hafiz tak sempat breakfast atau makan kat sini sebab dah ada plan makan kat luar.

Gambar kat atas ni ialah kedaaan dalam bililk. Kitaorg bertiga, jadi dok lah bilik Family Room ni. Memang best dan selesa.

Secara keselurahnnya hotel ni memang best. Cuma kena bagitau siap-siap yang hotel ni tak ada swimming pool. Nextime kalau datang Melaka memang akan book lagi kat Hotel ni.