Review Staycation di 45 Lekiu, Melaka

Melaka memang menjadi favourite spot Hafiz kalau nak quick getaway dari KL. Cuma kadang tu malas nak masuk melaka ni sebab jalan selitar bandar Melaka yg selalu sesak ni.

So solutions kepada masalah sesak kat Melaka ni, trip kali ni kitorg decide untuk stay betul2 dalam bandar Melaka ni.

Destinasi pilihan kali ni ialah 45 Lekiu.

45 Lekiu ni boleh dikategorikan sebagai penginapan mewah yang terletak berdekatan dengan Jonker Street. Korang boleh jalan kaki jer untuk menikmati keindahan bandaraya Melaka ni.

45 Lekiu ni boleh memuatkan 4 orang pada satu2 masa. Selling point kat sini pastinya private swimming pool yang ada disini.

Mandi lah puas2 kat sepanjang korang kat sini. Rugi bayar mahal2 kalau tak guna puas2.

Selain dari swimming pool, korang juga boleh lepak kat roof top tunggu sunset sambil minum kopi. Great aktiviti untuk korang buat dengan kawan2.

Harga : bermula dari RM900

Tempahan boleh di buat melalui website 45lekiu, airbnb & booking.com

Secara peribadi, Hafiz rasa kalau korang ada budget lebih boleh cuba untuk stay sini. Best untuk stay dengan kawan2. Hafiz rasa macam kurang sesuai untuk family yang ada ada anak kecil dan warga emas. Kena naik tangga untuk ke bilik tidur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.